jueves, 21 de noviembre de 2019


Dia internacional del nen


El 20 de novembre és un dia important per a la infància per diverses raons. Se celebra el Dia Internacional de l'Infant, des de 1954, però a més és l'Aniversari de la Declaració Universal de Drets de l'Infant, que es va produir el 1959. I aquest dia en 1989 es va aprovar la Convenció dels Drets de l'Infant, el més universal els tractats internacionals. Avui en dia, el Dia Mundial de l'Infant és una estupenda oportunitat per crear consciència a les escoles i en la societat en general que la infància és una etapa de la vida irrepetible i crucial i que cal aconseguir que tots els nens i nenes estiguin protegits, assegurances, amb salut i educació, sense importar el lloc del seu naixement.
Els drets de tots els nens i nenes del món:
La Convenció dels Drets de l'Infant estableix una sèrie de drets, inclosos els relatius a la vida, la salut, l'educació, i el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats ja que s'escoltin les seves opinions.
Per a què serveix el Dia Mundial de l'Infant:
El Dia Universal de l'Infant o Dia Mundial de l'Infant serveix per conscienciar la població de tot el món que els nens són el col·lectiu més vulnerable, sobretot, davant de situacions de crisi i problemes. Aquest dia mundial recorda que els nens tenen dret a estar segurs, protegits, tenen dret a la salut ia l'educació, sense importar el lloc en què hagin nascut.Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per fer una crida mundial a les necessitats dels més petits, i per reconèixer la tasca de les persones i professionals que treballen a favor dels nens i nenes.
Pictograma sobre los derechos del niño y de la niña



jueves, 14 de noviembre de 2019


CENTENARI DE LA FI DE LA 
I GUERRA MUNDIAL
 El 29 de juny de 1914, l'arxiduc Francesc Ferran, d'Habsburg, hereu de l'tron de l'imperi austrohongarès va ser assassinat a la ciutat de Sarajevo. Àustria-Hongria va acusar Sèrbia de magnicidi i declara la guerra el 28 de juliol. Rússia va donar suport a Sèrbia, Alemanya a l'imperi austrohongarès i França a Rússia.
Fi de la Primera Guerra Mundial. A la matinada de l'11 de novembre de 1918, en un vagó de tren al bosc de Compiègne, els representants de les potències aliades van signar l'armistici amb Alemanya.
Consequencies socials:Diferents grups socials. Aixi, hi ha autors que consideren que la postguerra estaria marcada per l'OPOSICIÓ entre els "nous rics", és a dir, banquers, comerciants i Grans Propietaris que havíen FET fortuna gràcies a la demanda generada per la guerra, i els "nous pobres ", les classes Mitjanes, a els pagesos i a els assalariats que van patir a els Efectes negatius de l'augment dels precios, de l'Descens de la Capacitat adquisitiva i de l'atur.
Resultado de imagen de 1 guerra mundialResultado de imagen de 1 guerra mundialResultado de imagen de 1 guerra mundial