lunes, 28 de octubre de 2019

Dia mundial del inventor
El 9 de novembre es el día del inventor i vinc a explicar-vos 5 objectes de la vida quotidiana.
Telefon mobil:
 Va ser creat per Martín Cooper en 1973,és un aparell indispensable en l'actualitat; però la seva popularització ha estat un fenomen molt recent. Al principi el telèfon mòbil només podia ser usat en vehicles per la seva grandària, reduint-se posteriorment a una unitat portàtil, i finalment a la mida de butxaca que utilitzem avui dia.
Resultado de imagen de movil
Cámara de fotos:
Va ser creada per Steven Sasson,Una càmera de fotos és un dispositiu utilitzat per fer fotografies o fotografies. És un mecanisme antic per projectar imatges, en el que una habitació sencera exercia les mateixes operacions que una càmera fotogràfica actual per dins, amb la diferència que en aquella època no hi havia possibilitat de guardar la imatge llevat que aquesta es tracés manualment.
Resultado de imagen de camara +
Mirall:

El mirall com el coneixem es va originar fa aproximadament 200 anys a Alemanya. El 1835, el químic Justus von Liebig,un mirall és un objecte que reflecteix la llum de tal manera que, per la llum incident en algun rang de longituds d'ona, la llum reflectida conserva moltes o la majoria de les característiques físiques detallades de la llum original, anomenada reflexió especular.
Resultado de imagen de espejo
Peine:
Va ser creat per Alexander Parkes en 1861,la pinta és un estri pla amb pues que serveix per arreglar, desembolicar i netejar el cabell o altres fibres. Hi ha diferents models, que varien en el nombre i gruix de les pues, que segons el tipus de cabell o fibra que es desitgi arreglar.
Resultado de imagen de cepillo de pelo
Llit:
Van sorgir a la fi de segle XIX, quan l'alemany Heinrich Westpha.
El llit és un moble que tradicionalment s'empra per dormir o descansar, que està condicionat per un matalàs, per brindar la comoditat que necessita qualsevol descans i també per altres accessoris com ara llençols, mantes, encoixinats i coixins, entre els més comuns.
Resultado de imagen de cama PARA QUE SIRVE

lunes, 21 de octubre de 2019

Hallowen o castanyada
Hallowen.Es celebra a la nit del 31 d'octubre, sobretot en països anglosaxons com Canadà, Estats Units, Irlanda o el Regne Unit. El seu nom és una contracció d'All Hallows 'Eve, (Vespra de Tots Sants) .
Historia: és una festa d'origen pagà que se celebra la nit del 31 d'octubre, vigília del Dia de Tots Sants (la seva versió cristiana), i que té les seves arrels en l'antic festival celta conegut com Samhain (pronunciat «sow-in») , que significa «fi de l'estiu» i se celebrava en finalitzar la temporada de collites a Irlanda per donar començament al «any nou celta», coincidint amb el solstici de tardor.Durant aquesta nit es creia que els esperits dels difunts caminaven entre els vius, i es realitzaven festes i ritus sagrats que incloïen la comunicació amb els morts. A més, era habitual col·locar una espelma encesa a les finestres perquè els morts «trobessin el seu camí».
Aquesta és una tradició primordialment celta, pel que se celebra a països anglosaxons com Irlanda, Canadà, Austràlia, Anglaterra i els Estats Units, tenint aquest últim la major difusió mediàtica i cultural de la festa, a causa de la transmissió d'usos i costums dels immigrants irlandesos. Però també Halloween té cert impacte en països com Mèxic i Colòmbia, on se celebra, igual que en els altres països, el dia d'avui.
La castanyada: es una festa popular que es celebra als paisos catalans.
Personalment a mi m'agrada mes hallowen perquè ho trobo mes divertit i es celebra amb mes emoció.Et disfresses de alguna cosa que doni por i vas a la nit per els carrers.
La gent va asustant a altres per els carrers.Es decora tot amb carvases ,calaveras,esquelets....
Resultado de imagen de foto castanyada
Resultado de imagen de foto halloween


jueves, 3 de octubre de 2019

El que mes me apasiona
Un dels meus gustos es jugar a voleibol ja que es un esport coperatiu on coneixes a molta gent nova.
Un altre dels molts gustos que tinc es cantar i ballar amb els meus amics i amigues.
Tambè m´agrada molt la xarrameca amb la gent del meu voltant.
M´agrada molt  les festes del poble i l´estiu ja que estic mes al carrer que a casa i m´ho estic pasant be sempre, i no m´he de preocupar per les coses de l´institu ja que desconectes de tot i pots anar a la piscina i a la platja.
Imagen relacionadaImagen relacionada

     Els caps de setmana son per gaudir  
Aquest cap de setmana quedare amb els meus amics i amigues,parlarem de les nostres coses i gaudirem de la tarda i de la nit,jugare un partit de volei contra Gava,  tinc moltes ganes ja que es un partit molt important,tambe anire a menjar amb tota la familia.Una nit abire a sopar amb els meus amics perquè tenim un aniversari d´una nena que compleix 15 anys.Anire a veure un partit d´uns amics meu tinc moltes ganes de que arribi el cap de setmana.
Resultado de imagen de fotos de voleibol                    Resultado de imagen de amigos cenando