lunes, 21 de octubre de 2019

Hallowen o castanyada
Hallowen.Es celebra a la nit del 31 d'octubre, sobretot en països anglosaxons com Canadà, Estats Units, Irlanda o el Regne Unit. El seu nom és una contracció d'All Hallows 'Eve, (Vespra de Tots Sants) .
Historia: és una festa d'origen pagà que se celebra la nit del 31 d'octubre, vigília del Dia de Tots Sants (la seva versió cristiana), i que té les seves arrels en l'antic festival celta conegut com Samhain (pronunciat «sow-in») , que significa «fi de l'estiu» i se celebrava en finalitzar la temporada de collites a Irlanda per donar començament al «any nou celta», coincidint amb el solstici de tardor.Durant aquesta nit es creia que els esperits dels difunts caminaven entre els vius, i es realitzaven festes i ritus sagrats que incloïen la comunicació amb els morts. A més, era habitual col·locar una espelma encesa a les finestres perquè els morts «trobessin el seu camí».
Aquesta és una tradició primordialment celta, pel que se celebra a països anglosaxons com Irlanda, Canadà, Austràlia, Anglaterra i els Estats Units, tenint aquest últim la major difusió mediàtica i cultural de la festa, a causa de la transmissió d'usos i costums dels immigrants irlandesos. Però també Halloween té cert impacte en països com Mèxic i Colòmbia, on se celebra, igual que en els altres països, el dia d'avui.
La castanyada: es una festa popular que es celebra als paisos catalans.
Personalment a mi m'agrada mes hallowen perquè ho trobo mes divertit i es celebra amb mes emoció.Et disfresses de alguna cosa que doni por i vas a la nit per els carrers.
La gent va asustant a altres per els carrers.Es decora tot amb carvases ,calaveras,esquelets....
Resultado de imagen de foto castanyada
Resultado de imagen de foto halloween


6 comentarios: