jueves, 30 de enero de 2020

El dia de la Pau
El dia de la pau:
El 30 de gener se celebra aquest dia, dedicat a commemorar en els centres educatius una cultura de no violència i pau.
L'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per recordar el 30 de gener. En en Dia de la Pau, els centres educatius es comprometen com a defensors de la pau i enteniment entre persones de diferent procedència i maneres de pensar.
En aquest dia se celebra l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi (Índia, 1869-1948), líder pacifista que va defensar i va promoure la no violència i la resistència pacífica enfront de la injustícia i que va ser assassinat per defensar aquestes idees.
Una educació inspirada en una cultura de no violència i pau permet al nostre alumnat adquirir coneixements, actituds i competències que reforcin el seu desenvolupament com a ciutadans globals crítics i compromesos amb els seus drets i els d'altres persones.
El Dia de la Pau, per la seva temàtica general de no violència, resolució de conflictes i convivència, pot treballar-se en tots els nivells educatius des d'Educació Infantil fins a Batxillerat.
Resultado de imagen de dia de la pau 30 de enero

lunes, 20 de enero de 2020

12 mesos 12 històries
 Gener:                                                                                                                                         10 de gener: Comença a funcionar el metro a Londres l'any 1863.
Resultado de imagen de el metro en londres 1863

Febrer:
El cop d'Estat de 1981, també conegut com 23-F, nota 2 va ser un intent fallit de cop d'Estat perpetrat el 23 de febrer de 1981 per alguns comandaments militars a Espanya i que va ser organitzat pel Cesid, amb el beneplàcit de l'propi Rei Joan Carles, la majoria de partits polítics, incloent partits de dretes i d'esquerres com el PSOE, Partit Comunista i el Departament d'Estat Nord-americà.
Resultado de imagen de 23 de febrero golpe de estado

Març:
3 de marzoJames Fossett se convierte, tras 67 horas de vuelo ininterrumpido, en la primera persona en dar la vuelta al mundo en avión en solitario y sin escalas (año 2005).
Resultado de imagen de vuelta al mundo 2005 james fossett

Abril:
5 d'abril: L'explorador neerlandès Jakob Roggeveen descobreix l'illa de Pasqua a 1722 (la va nomenar així perquè aquell 5 d'abril va ser diumenge de Pasqua).
Resultado de imagen de Jakob Roggeveen 1722 isla de pascua

Maig:
18 de maig: Entra en erupció el 1980 la Muntanya Santa Helena produint els majors danys naturals en la història dels EUA.
Resultado de imagen de Entra en erupción en 1980 el Monte Santa Helena

Juny:
En 1667 el metge francès Jean-Baptiste Denys realitza la primera transfusió de sang en un ésser humà.
Imagen relacionada

Juliol:
13 de juliol: Espanya cedeix en 1713 Gibraltar i Menorca a el Regne de Gran Bretanya (tractats d'Utrecht); neix en 1826 Stanislao Cannizzaro, químic pioner en el càlcul de masses atòmiques.
Resultado de imagen de Julio:13 de julio: España sede en 1713 Gibraltar y Menorca al Reino de Gran Bretaña (tratados de Utrecht); nace en 1826 Stanislao Cannizzaro, químico pionero en el cálculo de masas atómicas.

Agost:
El 14 d'Agost de 1945, Japó es rendia definitivament i Estats Units complet sortia als carrers a celebrar el començament de la fi de la guerra.Y a Nova York, un mariner i una infermera es feien un petó davant de centenars de persones que havien sortit a carrers a celebrar.Greta Friedman, que va assegurar ser l'emblemàtica infermera, va morir dissabte de pneumònia als 92 anys, segons va comunicar el seu fill Joshua.Pero la seva història i la d'una de les fotos més representatives de el segle XX, presa pel fotògraf Alfred Eisenstaedt, continua sent digna d'contar.Un mariner en un vestit blau fosc que pren de la cintura a una infermera completament de blanc i la besa en el que sembla una abraçada de celebració davant de Times Square.
Resultado de imagen de 14 de agosto el beso

Septembre:
7 de setembre: Entra en funcionament el 1859 el rellotge del Big Ben de Londres.
Resultado de imagen de big ben 1859

Octubre:
26 d'octubre: Noruega s'independitza oficialment de Suècia en 1905.
Resultado de imagen de 26 d'octubre: Noruega s'independitza oficialment de Suècia en 1905.

Novembre:
18 de novembre: S'estrena a 1928 el primer curtmetratge de Mickey Mouse: «Steamboat Willie«.
Resultado de imagen de 18 de novembre: S'estrena a 1928 el primer curtmetratge de Mickey Mouse: «Steamboat Willie«

Decembre:
21 de desembre: Es produeix el solstici d'hivern a l'hemisferi nord (nit més llarga de l'any) i el solstici d'estiu a l'hemisferi sud (nit més curta de l'any).
Resultado de imagen de 21 de desembre: Es produeix el solstici d'hivern a l'hemisferi nord (nit més llarga de l'any) i el solstici d'estiu a l'hemisferi sud (nit més curta de l'any

jueves, 16 de enero de 2020

La informacio al poder
 Noticia internacional: 
Perú deporta a sis turistes per defecar i fer danys a Machu Pichu:
La Direcció de Cultura de Cusco ha confirmat la caiguda d'una pedra i la troballa d'excrements a la zona protegida, segons l'agència Andina. El Govern regional ha recordat a tots els visitants que estan obligats a protegir i respectar el patrimoni.
Noticia Nacional:
Els 'comuns' anuncien una supergira de el ministre Castells per visitar en tres mesos totes les universitats espanyoles:
El nou ministre d'Universitats, Manuel Castells, va a iniciar en els pròxims dies una supergira en què pretén visitar en només tres mesos totes les universitats d'Espanya per parlar amb el professorat, els estudiants i les autoritats acadèmiques. Són mig centenar de campus públics i una trentena de campus privats que portaran a l'sociòleg, a punt de complir 78 anys, a seguir una agenda de vertigen si vol veure'ls totes. És la primera mesura que adoptarà el seu petit ministeri, que, a l'estar les competències transferides a les comunitats autònomes, poques coses pot fer més enllà de reunir-se amb el sector i aprovar una nova llei universitària. L'anunci no ha vingut de el ministre en persona, sinó per boca de Gerardo Pisarello, secretari primer de la Mesa de Congrés i diputat d'En comú Podem, que no té responsabilitats en matèria educativa però és la persona que va proposar a Castells i un dels seus principals valedors.

jueves, 9 de enero de 2020

Tradicions nadalenques
El día 24 de decembre estic amb el meu pare i vam sopar a la meva casa,tota la familia estavem allá,vam estar parlant, menjar , jugar...Una de les nostres  tradicions es que quan arriben les 00:00 pica "Pare Noel" a la porta de casa y ens porta molts regals, després ens posem a ballar i a cantar.
El dia 25 de decembre estic amb la meva mare i anem a menjar a casa de la meva avia el meu cosi,germa i jo quan arribem obrim els regals de Pare Noel, després de dinar juguem i ballem.



















El dia 26 que es Sant Esteve torno a estar amb el meu pare sempre anem a casa de un amic seu amenjar canelons.

El 31 de desembre es cap d´any i estic amb la meva mare,anem a sopar casa de la meva avia,a las 23:59 ens menjem las uvas i ens felicitem el nou any amb moltes abrasades i petons i al cap de 5 miuts cantem i ballem, a la 1:00 vaig amb el meu pare a casa de uns amics i sobre las dues surto al carrer amb els meus amics i amigues.





El 5 de gener per la nit arriben els reis!!! Aquest dia sempre es tradicio anar a les 5 de la tarda al parc de la muntanyeta a rebre als reis mags de l´orient i veure l´espectacle que fan, sobre las 6 o aixi          l´espectacles acaba i comença la cavalcada  que va per tots els carres de la nostra ciutat, després de veure la cavalcada,anem a sopar aics i amigues pares i mares.Sobre lesw 22:30 o aixi el meu germá i jo hi posem la llet i galetes als reis i aigua i pastanaga per els camells i ens anem d´hora a dormir,perquè sinó els reis no pasen per casa.



















El dia 6 de gener el meu germá i jo obrim els regals i mejem xurros,després ens dutxem i anem a menjar a casa de la meva avia on també obrim els regal i menjem allá,després de mejar ens menjem el tortell de reis,a qui li toca el rei es posa la corona i aquí li toca el "AVA" paga l´any vinent, sobre les 16:30 el meu pare em ve a recollir i anem a casa aveure si els reis m´han portat alguna cosa i sobre les set o aixi surto al carrer.