martes, 21 de abril de 2020

La llegenda de Sant Jordi.
Fa molt i molt de temps,el poble de Montblanc era devastat per un ferotge drac o aixo es el que pensaven ells.
Aquest drac en aquesta llegenda es molt diferent,es un drac que fa 1 any li van treure a la seva esposa dragona,el drac desde fa un 1 any no sap res de la seva esposa,no sap si esta viva o esta morta o que li ha pasat,li van treure a la seva esposa els cavallers del rey,del poble de Montblanc,perquè ells pensaven que era una amenaça per el regne.
Tots el dias que pasaban,cada nit,el drac es posava a plorar per la seva esposa,com ja habia pasat un any i no sabia res d´ella i ell la donava per morta,ell es va proposar que d´una manera o altre,hauria de fer el mateix dany que li havian fet els humans a ells,va decidir començan per mejarse als animals del regne,després de 3 mesos els animal alfinal es van gastar i el drac va pedir una persona,si no volian que els mengesi a tots.
Per saber qui aniria van fer un sorteig amb tota la gent del regne,finalmemt al sorteig va sortir la princesa katherina,la filla del rey Midas,quiena desgracia per a ella.
Ella era una princesa valenta i va decidir que si que aniria ella,i aixi va ser,al dia següent de madrugada,va partir per anar a la cova del drac,quan va arribar el drac no estava,pero hi havia una rosa i la va agafar,el drac va entrar a la cova i la va veure amb la rosa,ella era valenta i el va mirar i li va enseñar la rosa.
-Que fas amb la meva rosa-va dir el drac enfadat.
-La he agafat perquè es molt bonica-li va contestar ella.
-Deixala o et mengare abans del que penses-li va dir el drac mentres se li queia una llagrima.
-Perquè plores?-Li va preguntar ella.
-Que deixis la rosa!!!-va dir el drac.
-No la deixare fins que no em diguis el que te pasa-va dir Katherina.
-Sentat i t´ho explicare-li va dir ell.
Lily es va sentar i el Drac també,el drac  li va explicar que aquesta rosa era molt significativa per a ell,ja que era l´ultima rosa que va donar-li la seva esposa,i que la guardava perque era lúnic record que tenia a ella.
-Que li va pasar a la teva esposa?-li va preguntar al drac.
El drac li explica que fa 1 any i mig el seu pare el rey Midas.se la va enportar perquè pensava que era una amenaça per el regne,pero els dracs només ens posem a viure al costat dels pobles per sentir-nos acompanyats a més la meva esposa estava embaraçada, i desde aquell dia no sé si esta viva o ja esta morta,per tot aixo vaig decidir fer mal al poble aunque no vulguesi.
-Drac he de dirte que la teva esposa segueix viva i esta sota del meu castell i que intetare fer el posible,perquè el meu pare et torni a la teva esposa i perque es donin compte que els dracs no son una amenaça.-va dir la princesa.
Al cap de l´estona va apareixer el cavaller amb l´espasa.volia matar al drac però per sort la princesa el va parar,li va explicar tot i ajudaria a la princesa a parlar amb el seu pare i el regne perquè entrin en raó.
Finalment van tornar al castell,però per el camí els dos van sentir coses molt extranyes,l´un per l´altre .es pot dir que se habían enamorat, i que quan pasassi tot aixo alomillor es casarien.
Quan van aaribar al castell,tot el regne,no s´ho creia la princesa havia tornat,pero havia tornat viva.
El cavaller i la princesa li van explicar que el drac no era dolent.
-Llavors perquè es menja les coses del regne-Va dir el rey.
-Se las menja perquè tu li vas treure a la seva esposa,i volia ferte mal a tu i al regne,pero ell no es aixi només viu a la cova a prop del poble per sentir-se acompanyat,com tots nosaltres,si tu deixesis a la seva esposa lliure,estariem tots contents-va dir la princesa.
Alfinal el poble va entrar en raó i el rey va fer lliure a la dragona.
Finalment la dragona i el drac es van casar i van invitar a tot el poble,i al cap de uuns mesos van tenir un fill.
Un any després el cavaller i la princesa es van casar i també van tenir un fill.
Tots van poder ser feliços.
Cuento infantil: La leyenda de Sant Jordi - Etapa InfantilLA LLEGENDA DE SANT JORDI – Joves de Sant Feliu

No hay comentarios:

Publicar un comentario